Coaching

Coaching zorgboerderij 

Bij de coachsessies werken we met paarden. We richten ons daarbij specifiek op de vraag van de klant. De sessies bestaan uit oefeningen in de praktijk (met het paard) en uit vraaggesprekken met een gediplomeerde coach.
De sessies kunnen worden gegeven in spelvorm maar ook als opdrachten. De waarde van de paarden is bij de sessies enorm belangrijk. Het zijn geen acteurs in een rollenspel maar ze reageren authentiek op personen en situaties. Zo krijgen klanten een goudeerlijke feedback op hun handelen.
Paarden onderling “praten” niet. Ze zijn dus specialisten op het gebied van nonverbale communicatie. Denk daarbij aan houding, uitstraling en energie.
We gaan dus daadwerkelijk met een paard aan de slag in de praktijk. Zo kun je direct ervaren waar je valkuilen zitten maar juist vooral ook waar je kracht zit. Ook word je je bewust van je energie, je houding en je uitstraling. Je leert jezelf en de reacties van de ander beter begrijpen. Daar kun je wat mee! Op die manier werk je aan het vergroten van je weerbaarheid en zelfvertrouwen.
De begeleiding/coaching is bij de sessies vragend en vooral niet sturend. Dit omdat de antwoorden op vragen niet van de coach moeten komen maar uit jezelf door de ervaring met het werken met de paarden. Deze ervaring zegt veel meer dan woorden en kan worden “meegenomen” en ingezet worden in de omgang met anderen.